vrijdag 19 september 2014

Fotozoektocht

Samen met de leerlingen van Sint-Joris uit Brussel deden we nog een fotozoektocht in de oude straatjes van Durbuy. De samen werking verliep goed en sommigen hebben er alweer vrienden of vriendinnen bij!









donderdag 18 september 2014

Roofvogels




Natuurwandeling

Hier krijgen we uitleg over mos. Met mos kan je allerlei dingen doen bijvoorbeeld: als je in de natuur moet overleven kan je met mos een wonde afdekken, een bedje maken, een pamper maken.










Daarna gingen we naar een eik en ook daar kregen we veel uitleg over. Dit is een eik die al heel oud is en die al lang begroeid is met klimop. Ook klimop kan zeer oud worden.

Deze beuk staat aan de rand van het bos, maar eigenlijk kan hij niet goed tegen de zon omdat hij een gladde schors heeft heeft. Daardoor laat hij zijn takken zeer laag groeien zodat hij voor zichzelf schaduw maakt. Wat ook niet zo leuk is voor de beuk is dat verliefde koppeltjes hun naam en een hartje gaan kerven in die schors. Niet doen!

Die beuk is hol van binnen want er is een gat in gemaakt door een schimmel. Dit is een foto van de binnenkant.

Hier zie je een foto van een zoete kers. Het gaatje is het werk van een specht. Erboven zie je hoe het eruit ziet van binnen.
Dit is het trapje waar de jager op zit om te jagen. Ze wachten tot er een hert voorbij komt.
Van: KIYANA EN JOLIEN !!!

Reflectorenspel

We startten om 8:30. Dicht bij LPM lag er een bos waar we niet mochten klimmen. Voor het reflectorenspel mocht het wel aan de andere kant. Je moest dieren zoeken waar er een witte reflector hing. Bij een rode reflector mocht je niet door. Je kreeg elk een oranje blaadje met 24 dieren op. Er was 1 dier dat je niet kon vinden. Er waren al veel dieren afgevallen, dus kon je er geen 23 vinden. Ons groepje (Xander,Kwinten) vond 11 dieren. Er waren geen paadjes om op te lopen. Het was eng want we hoorden veel gekraak van takjes rond ons.







Xander en Kwinten

woensdag 17 september 2014

Zwemmen maandag & woensdag!

Met het mooie weer kunnen we natuurlijk niet weerstaan aan de aantrekkingskracht van het heerlijke zwembad! Hierbij enkele filmpjes en foto's:
Dit zijn de "die-hards" die op woensdag als laatsten uit het water kwamen!


De "mexican jump"!
 
Er waren ook enkele waterratten die het in de Ourthe wilden proberen...

Klimparcours

Klimmen:
Er was een makkelijke, moeilijke en een heel moeilijke weg. Om naar boven te gaan bij het klimmen moest je veel spieren hebben. Ze hadden je stevig vast dus je kon niet vallen als je boven was mocht je een boom kussen en een wens doen. Sommige kinderen durfden niet meer naar beneden. Dan kregen ze tips van de moni’s en aanmoedigingen van alle kinderen.

(rest van het verslag volgt nog)






Rappel:

Bij de rappel moet je goed naar achter leunen omdat je anders niet goed naar beneden gaat. Ook moet je met gestrekte benen stappen en je voeten uit elkaar plaatsen zodat je je evenwicht kunt houden. Je moest je vast houden aan een touw en een musketon. De moni’s hielpen je naar beneden zodat je niet kon vallen.





Apenbrug:
We mochten twee keer over de apenbrug en je mocht het op je eigen manier doen bv. als een aapje eraan hangen en je handen los laten. Maar je hing vast met een dubbele musketon die het gewicht van een olifant kan dragen!