zaterdag 20 september 2008

Stemmen

Beste zesdeklassers,

Nu kunnen jullie aan de rechterkant van deze pagina stemmen over onze bosklassen. Wat vond je ervan? Je kan nog stemmen tot 30 september.
Zoals je ziet hebben de leerkrachten al gestemd... Nu jullie nog!

woensdag 17 september 2008

Stafkaart in de zon

In de namiddag deden we een mooie tocht in de zon met de stafkaart in de hand. We moesten ook uitkijken voor 10 letters om er een woord mee te vormen. En dan waren er nog tien woorden die met onze week in Durbuy te maken hadden. We hebben ze allemaal gevonden!

Het duivelsbed

Het duivelsbed is een steen die omgeven is met een waas van legendes. Toch durven we er niet op te liggen. Er zijn al teveel ongelukken gebeurd met mensen die zogezegd niet bang waren en wie dan achteraf een ongeluk overkwam.

Dolmens en menhirs

We zijn met de bus naar Wéris gereden. daar staat dolmen n°1. Het lijkt op een grote stenen tafel, maar het is eigenlijk een begraafplaats. We hebben er even gemediteerd, maar die foto's bewaren we voor later. Hieronder een mooi overzicht van de site.

Zwemmen!

Na de inspanningen op de rotsen en de apenbruig was het nog even tijd voor een frisse duik in het zwembad! Niet direct voor ijsberen en pinguins, maar ook niet voor liefhebbers van een warme sauna. Maar je ziet dat het "bère" was...

Woensdagnamiddag: Rappel


De directeur ging mee met Jolien die het eerst niet zo zag zitten. maar toen iedereen aan zijn touw ging hangen, vond hij het gelukkig nog altijd even leuk...

Ook meester Jean-Pierre moest eraan geloven. Als iedereen aan het touw hangt kan je niet meer dalen. daar zweefde hij even tussen hemel en aarde...

Op de apenbrug was Mathieu in zijn element. Het is allemaal niet gevaarlijk: we zijn goed vast gemaakt met een dubbel touw!

Kompastocht op woensdag

Op school hebben we geleerd hoe je met een kompas werkt. Nu werd het menens! We gingen elk met een begeleider op stap en volgden de instructies. Wat raad je??? Niemand liep verloren!!!

Dansavond

Dinsdagavond, na het eten, hebben we nog eens gedanst tot we erbij vielen.

Roofvogels - geen show...

Toen we terug waren uit Logne kwam een man ons zijn verzameling roofvogels tonen. Dat was machtig interessant!

Logne

In de namiddag gingen we naar Logne. daar staat een burcht die in een ruïne werd veranderd door Karel V in 1523.
Toen we goed geluisterd hadden, begon de zoektocht naar de schat van de Gouden Geit. Dit is de foto van de winnaars !



Historische wandeling door Durbuy

In de voormiddag een geschiedeniswandeling door Durbuy. Loïc was de kasteelheer. Hij koos een bruid en kreeg een zoon. Hij mocht kiezen uit prinsessen uit all e provincies van België en nam er natuurlijk één uit West-Vlaanderen... rarara wie zou dat geweest zijn???
Zijn leenmannen kwamen hem helpen toen de vijand aanviel. Geschiedenis op een leuke actieve wijze gebracht!
Na de wandeling bekeken we nog eens de anitciline in de Rocher d' Orphalize. Dat rotsen zich zo kunnen plooien woisten we nog niet! Daar zullen we op school nog meer over leren!

dinsdag 16 september 2008

Wassen en plassen

Vanmorgen was iedereen fris en monter. Na een frisse plens in het water zijn we weer klaar voor een dag van leerrijke avonturen!
(Foto's genomen met toelating van de "fotomodellen"...)






De leerkrachten

Onder luid gejuich kwamen de laatste “vissen aan de haak” naar beneden gevlogen! Vliegende vissen dus…




De moni's

Ook de moni’s waagden de sprong en toen werden de leerkrachten flink aangemoedigd om het ook te proberen. Niet dat dit nodig was natuurlijk… Iedereen stond dan direct mooi in een rij tegen de muur om ze te zien komen!





helden aan een touw

We hadden ook een applausje over voor Sammy en Xanthe. Hij nam geen aanloop en bleef halfweg hangen. Met aanwijzingen van de moni’s moest hij naar beneden geloodst worden. Dat lukte perfect! Zij durfde eerst niet en ging toen op aanraden van meester JP toch even “een kijkje nemen”… Wat waren we blij toen ze plots beneden aankwam!




foto's in het donker

Intussen is het pikdonker geworden en het fototoestel laat het afweten. Toch slagen we er gelukkig in enkele foto’s te nemen.











assistentie

Ruben assisteert even bij de uitleg. Armen gestrekt – benen vooruit – en laatje maar gaan! Veel toffer en avontuurlijker dan Bellewaerde!



death ride

Met een stapel lekkere boterhammen achter de kiezen trokken we met het busje naar de “death ride”. Sommigen met een klein hartje, anderen wild enthousiast! Daar stond een Izegemse gids klaar die ons de kneepjes van het vak uitlegde…