woensdag 8 oktober 2008

Een rups in klas - deel 4


We denken dat onze rups al aan het verpoppen is. Ze heeft een spinsel gemaakt in het bedje van gras dat ze kreeg van Emiel.
Het is moeilijk om er een foto van te maken. vandaag hebben we vrijaf, maar morgen volgen we verder wat er gebeurt!
We horen dan van Nickhail wel wat we verder moeten doen. Ik vraag me bvb. af hoe we de rups met haar plastic-potje op een veilige manier buiten op onze vensterbank kunnen zetten zonder alles wegwaait of vol regen komt?

dinsdag 7 oktober 2008

Een rups in klas - deel 3

Ik heb onmiddellijk Nickhail bedankt voor zijn hulp:

Eerst zei die naam me niets, maar toen ik de uitleg op wikipedia zag, begon er me een licht te dagen... Ik heb al eens een prachtig boek gelezen over het leven van de vrouw naar wie de vlinder genoemd is: http://www.literatuurplein.nl/boekdetail.jsp?boekId=215327

Een rups in klas - deel 2

We hebben onmiddellijk ons licht opgestoken bij een klasgenoot van Riet die zelf rupsen kweekt voor de Vlindertuin in knokke. Hij herkende de rups onmiddellijk!

Riet schreef:
Het raadsel is al opgelost, Nickhail heeft deze rupsen ook nog gekweekt en daardoor wist hij het direct.Het is de Meriansborstel.
Kijk maar eens op deze webpagina: daar zie je een mooie foto van de vlinder die er van zal worden http://nl.wikipedia.org/wiki/Meriansborstel
Emiel, je laat hem het beste buiten leven. Want de rups zal een cocon worden door de koude. In de warmte zal hij gewoon dood gaan zegt nickhail. En hij zal waarschijnlijk niet veel meer eten, doordat hij bijna een cocon zal worden. Maar als hij nog iets zou eten is het eik of berkenhout. En geen gras ;-)

Een rups in klas - deel 1


Ik was aan het spelen toen mijn oma riep dat het tijd was om naar school te gaan. We waren nog geen 50m ver toen ik plotseling iets klein zag bewegen in de struiken van de school in de Kloosterstraat. Ik dacht eerst dat het een slak was maar toen zei Maarten (mijn neef):"Nee, dat is een rups." En toen kreeg ik het idee om die rups mee te doen naar school. Mijn neef en nicht vonden dat allebei geweldig.
Dus ging ik als de bliksem terug naar oma om een potje. Ik hield het potje schuin naast de rups en ze kroop er vanzelf in. Zo ging de rups mee naar school.

Emiel Debusseré