vrijdag 25 september 2009

Slotavond van LPM

De dochter van LPM-baas Bart heet Manou en we kennen haar allemaal van tv. Ze zong voor ons haar liedje waarmee ze meedingt naar de titel van Eurosong for kids. We gaan allemaal voor haar stemmen! Ze zingt zo mooi...



zoektocht met de stafkaart

Na de roofvogelshow gingen we weer op stap. Sommigen waren liever thuis gebleven. maar de nieuwe zoektocht met foto's viel enorm in de smaak. Sommigen vonden de 10 foto's die langs het parcours gefotografeerd waren. Daarna moesten we met de 10 bijhorende letters een woord zoeken. Hieronder 2 groepen die aan het zoeken waren. Eén groep kreeg hulp van onze nieuwe vrienden uit Brussel...


donderdag 24 september 2009

roofvogels



Met deskundige uitleg van de valkenier bewonderden we de sensationele vlucht van de roofvogels. Dat kan je bekijken op het filmpje hieronder:


kompastocht

Deze morgen gingen we op tocht met het kompas. 2 groepen waren de weg kwijt en visten we op met de gsm's. Uiteindelijk kwam de groep die voorlaatste gestart waren als eerste aan! Was dat even spannend!



Onderweg zagen we een bord over de "melkstaking". Er werd blijkbaar melk weggegeven. Dat leek ons een beter idee dan melk weggieten, zoals we op tv gezien hadden! Maar er was niemand thuis...



We zagen ook fruitbomen waarin heel wat maretakken groeiden. We hebben geen druïde gezien die er kwam snijden...

woensdag 23 september 2009

Deathride 2

We hadden nog een viertal filmpjes van slidings op de deathride. We hebben ze na elkaar gemonteerd en jullie kunnen dit hieronder bekijken!

stormparcours

Na de rappel was er nog tijd om nog eens als echte paracommando's een stormparcours te doen. Klimmen, hangen, springen, vallen en weer doorgaan... Er staat ook een filmpje bij!







Rappel, klimmen,...

Deze middag was het weer tijd om sportief te doen. We deden de rappel en kliminitiatie. ook op de aap brug konden we ... uithangen (inderdaad). Iedereen genoot met volle teugen!


De dolmen van Wéris

Vandaag gingen we terug in de geschiedenis tot meer dan 5000 jaar geleden! In Wéris vind je nog een dolmen uit de prehistorie... Wat verder staat een eenzame witte menhir en daar daalden we dan door het bos af tot aan het duivelsbed. wees gerust. Niemand ging erop liggen, dit jaar...



zang

We besloten de dag met een leuke zangstonde. Als "vrolijke vrienden" gingen we naar ons bedje...


Deathride

Op het einde van deze prachtige dag schoten we nog eens in actie met onze speciale "broekjes". We mochten van een touw naar beneden zoeven om dan zacht te landen. Het was "fantastig"!






Zwemmen!

Het weer was echt om in te lijsten: na het bezoek aan de warme stoffige burcht ging iedereen zwemmen!

Logne

Onze historische dag ging verder in de ruïne van Logne. Deze burcht werd verwoest door Karel V in 1521. Tot die tijd moet het een machtig gebouw geweest zijn met maar liefst 7 verdedigingsgordels!
Uiteindlijk vonden we de schat van de gouden geit: een snoepje voor iedereen...






Eten...

's Middags konden we genieten van gehaktballen, gemaakt van echt "everzwijnengehakt". Iedereen smulde ook van de appelmoes!





historische wandeling in Durbuy

Na een korte wandeling in de mist konden we kennis maken met de graaf van Durbuy in de persoon van Lander en zijn geliefde Lore. Met dit leuke verhaal leerden we hoe Durbuy ontstaan is en hoe de graaf leenheer werd en zijn ridders leenmannen. Geschiedenis in levende lijve!






maandag 21 september 2009

Dansavond

De moni's hadden voor ons leuke dansen voorbereid: beginnend met een kus van Tarkan over de Plopdans tot de Vogeltjesdans! Kwek kwek! De sfeer was optimaal! Terwijl dit gepubliceerd wordt, slapen wij als roosjes. Morgen schieten we weer in actie!


bagage

Deze foto willen we jullie zeker niet onthouden: onze koffers stonden netjes op ons te wachten tot we ze naar onze slaapzaal mochten... slepen of sleuren of gewoon dragen.

Indiana Jones

We keerden terug langs de enige echte "Indiana Jones brug" over de Ourthe. Ze staat niet helemaal droog, maar erg nat is ze toch niet meer... De Deathride van vanavond hebben we omgewisseld met de dansavond van morgen.

Speleologie !

Na het klimmen daalden we de heuvelrug waar af tot we bij de opening in de rots kwamen waar in 1868 de ontdekker van de grot naar binnen gegaan was! Binnen hebben we geen foto's genomen... het was er te donker en de spannende verhalen horen jullie wel als we thuis komen. We hebben wel een foto van het "gat" waarlangs we in de buik van de berg gekropen zijn...