vrijdag 24 oktober 2008

KENNISMAKING MET BRUSSEL

KENNISMAKING MET BRUSSEL IN DURBUY

We gingen woensdag naar het zwembad.
Na een tijdje kwam Brussel bij in het zwembad, het was leuk in het zwembad met de kinderen van Brussel. Ze vroegen ons om naar hun fuif te gaan maar jammer we konden niet! Onze agenda stond vol. We gingen nog een bosspel doen. Maar de meesters hadden een zeer goed idee. Ze zeiden morgen gaan we eens afspreken met hun meesters. De volgende dag in de namiddag gingen we gaan zingen eerst was het er een liedje van meester Willem van "a chieke boe achieke boe". Dat was een cool liedje. En dan was het onze beurt om te zingen met "toemba toemba toemba". iedereen moest lachen en dat was grappig. Dan gingen we echt kennis maken. We kregen hun e-mail adressen gekregen dus we kunnen contact blijven houden.Dan was de fuif aan de buurt. Wij kunnen goed jumpen en zij kunnen goed tantonicdansen! VOORAL SIRINE! Het zijn ook lachtaarten zoals wij .
nu hebben we vrienden bij …

ANNELORE

Kajakken

Kajakken is leuk maar ook moeilijk.
Eerst ga ik uitleggen hoe je dat moet doen.
O te peddelen moet de binnenkant naar binnengedraaid zijn .Om te draaien naar rechts,moet je de peddel links van jou kant rechtop zetten en duwen. Juist hetzelfde om naar links te draaien maar dan omgekeerd….
Je kon met twee in één kajak. Ik ging met Lotte samen varen. Astrid ging met Riet, onze moni en Laurens en Annelyn gingen samen. Je moest opletten dat je niet in het midden van de rivier vaarde, anders zat je vast in de stenen. Er was weinig kans om om te kantelen. In het begin kregen we een zetje om in het water te starten. Ik was onmiddellijk nat. Er zat enorm veel water in de kajak en het was ijskoud.
Juf Martine en meester Jean-Pierre hebben als eerste gevaren en meester Filip bleef achter als hulp. Daarna hebben we gedoucht met lekker warm water,dat deed deugd!

Marie Vanlerberghe.

durbuy-de nacht

In Durbuy deden we niet alleen leuke activiteiten, maar we moesten er ook wat slapen.

Misschien niet zoveel als thuis want we gingen pas op 22.00 u. slapen en we werden weer gewekt op 07u15.

dat gebeurde met heel leuke en grappige muziek. Ik hield vooral van het liedje "J' aime j' aime durbuy".

Dat begon met allemaal dierengeluiden zodat je dacht dat het buiten was.

De eerste ochtend waren de meisjes veel flinker dan de jongens.

De jongens hebben niet gewacht op de muziek 's morgens kregen de meesters klachten van de buren.

ook kregen we veel tijd om de juiste kledij voor die uit te kiezen.

Het was super.

Fran Vanfleteren