zaterdag 25 september 2021

Slapen in Durbuy

De leerkrachten hebben ons in groepjes verdeeld voor de kamers, ze hebben rekening gehouden met de groepjes van bonte avond. Voor de meisjes waren er 3 slaapkamers en voor de jongen waren er 2 kamers. In elke kamer waren er stapelbedden, een paar uit hout en een paar uit metaal. Er was soms wat ruzie wie waar sliep. Elke kamer had ook 2 douches en 1 toilet en 2 wasbakken. In de kamers waren er veel opbergkasten om je spullen in op te bergen. De houten stapelbedden hadden 3 verdiepingen, maar in sommige kamers mocht je op de hoogste verdieping niet slapen wegens de veiligheid. De matrassen waren wat slecht, sommige waren al wat versleten. Er waren daar in het verblijf zelf hoofdkussens, maar sommige hadden hun eigen mee. 's Ochtends werden we wakker gemaakt met muziek en deden we ochtendgymnastiek.

Alexander, Adrian, Saar




Eten in Durbuy

Het eten was wel lekker, vooral de frietjes op woensdag.

's Ochtends kregen we boterhammen.

's Middags was het meestal soep en warm eten.

's Avonds was het koud of warm eten.

Donderdag was het super lekker met de BBQ.

Ewout, Mathis, Maxim. 

Bonte avond

 Donderdagavond was onze laatste avond. We hebben hotdogs gegeten en we hebben een feestje gebouwd op het sportveld met hele luide muziek. Daarna zijn we ons gaan omkleden. Toen begonnen we met de bonte avond! Het was super leuk. Alle showtjes waren super grappig en leuk. Na een aantal acts was het pauze. We kregen een cadeautje van juffrouw Hanne...Het waren lekkere chupa chups lolly's!! Toen begon de tweede en laatste helft. Er waren toneeltjes, dansjes, liedjes, googeltrucs, quiz, ... Om 22:30 zijn we gaan slapen. Slaapwel Zzzzzzzzzz!!

Malika, Renée, June en Caisy



vrijdag 24 september 2021

Roofvogeldemonstratie

 24/09/2021

We zijn naar een roofvogeldemonstratie geweest dicht bij LPM. Er was een man die uitleg gaf over uilen, gieren,.. Bijvoorbeeld: hoe ze hun prooi pakten en aten. Sommige vogels vlogen ook boven je hoofd. Aan het einde van de demonstratie mocht iedereen die wilde een vogel op hun arm houden.

Van Nina, Milana en Dieuwke







Avonturenloop

Op 23/09/2021 om 9u vertrokken we met z'n allen naar het everzwijnen bos.We moesten langs de opgedroogde waterval omhoog. We moesten langs twee hangbruggen verder, toen we boven waren  moesten  we ons camoufleren met de planten die er waren. Toen waren we bij het everzwijnenbos maar we moesten stil zijn zodat ze ons niet konden horen of zien. Sommige hebben everzwijnen gezien maar de andere niet. De begeleider zag een jong en wou kijken of we eer dichter bij konden,maar de moeder zag  hem en dan moesten weglopen. De meeste waren geschrokken en er moesten een paar huilen.Dan wandelden we een beetje verder naar de verrassing,dat was de deathride. Bijna iedereen ging er op. Dat was super leuk. Daarna gingen we te voet terug naar LPM.

Maure, Estelle en Zuzanna




donderdag 23 september 2021

Klimbos

 Het klimbos had 13 parcours. Er waren verschillende kleuren. Geel was gemakkelijk en laag. Groen was middelmatig en was hoger. Rood was moeilijk en hoog en af en toe mocht je een zipline doen. Er was een groot gebouw waar we veel uitleg kregen en waar het materiaal was. Er was ook een plaats waar je superveel ziplines uit kon testen. We hebben ook een vos gezien in de struiken. Hij was heel mooi roestkleurig. We gingen hoger en hoger waardoor je de kinderen onder jou hard moesten roepen zodat jij ze hoort.

Niels, Ahmed, Sinan

Reflectorenspel

We zijn allemaal zeker met 1 lichtje naar het bos gegaan. Daar moesten we reflectoren zoeken. Daaronder stonden dieren zoals: hond, paard, kat ……. We moesten 23 dieren zoeken maar er stonden 24 op. Want we moesten 1 dier niet vinden. Dat was het dier de ezel. Het was heel leuk en iedereen deed mee!:)

Lieze, Anna, Mona T.




 

 

woensdag 22 september 2021

Kajak

 Toen we in het water geduwd werden ging iedereen achteruit. Dan ging het een stuk beter voor sommigen. Sommige gingen rechtdoor en sommige zigzagden van de ene kant naar de andere. Je had stukken waar het ondiep was en iedereen vast zat. Sommige stapten uit om hun verder te duwen en dan was de kajak al weg zonder hen. Er waren mensen die tegen struiken en stenen vaarden en dan vastzaten en sommigen vaarden tegen takken. Toen je aankwam zag je mensen die super nat waren en mensen die droog waren. Je had mensen die super vroeg aankwamen en mensen die super laat aankwamen.

Fréderique Léontine Luca 

Speleologie

 Eerst gingen we over een enge en hoge hangbrug. We stapten naar een veld waar we een stukje omhoog moesten op een paadje in het bos. We kwamen dan aan bij de speleogrot. Daar kregen we een verhaal en wat info te horen. Niet iedereen ging meeL, maar de mensen die wel meegingen die kregen een helm. Daarop moesten ze hun koplamp vastmaken, maar niet iedereen had er eentje. De in- en uitgang waren erg smal maar iedereen kon er gemakkelijk door. Er zaten wel behoorlijk veel spinnen in het begin, naar het einde toe veel minder ( sommige mensen hadden schrik L) . Iedereen hielp elkaar met de verschillende obstakels in de grot zoals: een mini glijbaan van de rots, een heel dun smal spleetje om door te kruipen, een paar stevige klimstukken en nog veel meer dingen. Iedereen die er in ging is er weer levend uit gekomen (gelukkig).

Cara, Marie en Diete

Natuurwandeling

We begonnen met te wandelen naar het bos. Dan kregen we een beetje uitleg over de varens. Daarna moesten we een flinke wandeling bergop doen. Tijdens de wandeling kwamen we een soort vluchtelingentent tegen. Er lag een pot augurken en nog verschillende etenswaren. Het was super leuk.

Jille, Laure en Sylvie

Frietjes op woensdag

 En dan is het plots veel stiller tijdens het middageten dan anders... Iedereen eet graag frietjes! 

Maar alle andere dagen van de week is het ook lekker eten!













Zwemmen (1)

 Op maandagavond 20/09 was het onze beurt om te zwemmen (per school vanwege corona)

In het begin maakten we een grote sprong in het water terwijl Pauline een foto maakte. Even later had meester Filip er in gedoken, Pauline heeft ondertussen een paar onderwaterfoto’s van de leerlingen gemaakt.

De kinderen gingen er rap uit, omdat het zo koud was maar er waren er ook die er langer in bleven.

Fenna,Michiel en Mathiz




Cross-country

Na het middagmaal werden we geïnformeerd over in welke groep we zaten. Daarna vertrokken we met een beetje tijd tussen (5min). Er waren 7 groepen met 1 of 2 begeleiders. Toen vertrokken we met met een paar kompassen en een kaart met opdrachten.

We zijn door mooie bossen gewandeld en hebben mooie natuur gezien. We hebben ook de snelheid van het water gemeten door eerst het bruggetje waar we op stonden te meten. Daarna moesten we een voorwerp in het water gooien en tellen in hoeveel seconden we het voorwerp terug zagen.

Senne, Fèrre en Morgane





dinsdag 21 september 2021

Geschiedeniswandeling

In het begin van de dag speelden we een toneeltje. Amedeo (ik) moest de graaf spelen en hij zat in de problemen! De graaf was een beetje een vrouwenzot. Hij gaf aan iedere vrouw een beetje geld en uiteindelijk was hij blut en dat was de eerste activiteit. We zijn dan naar de rechtbank geweest. Daar hingen 2 slechte beeldjes namelijk de duivel de nar en ernaast 2 goede: een nonnetje en een ridder. Daarna zijn we naar een gevangenis geweest en er was een man die een moord had gedaan. Daarom ging hij naar de gevangenis. Toen was er een feest en de clown van de stad legde graag potje lap (iemand een voetje zetten). Hij deed het ook bij Lange Jan en die viel met zijn hoofd tegen een muur en zijn schedel viel uit elkaar. Maar wij weten niet of we alles moeten geloven.

Mats, Nicolas, Amedeo








maandag 20 september 2021

Wéris

Dolmens en menhirs

We gingen met de bus naar Wéris om de dolmens, menhirs en het duivelsbed te bezoeken. Meester Jean-Pierre gaf ons eerst wat uitleg over de dolmen. Dolmen betekent stenen tafel in het Bretoens. Toen mochten we op de dolmen zitten om het kruispunt van de wateraders te voelen. Daarna wandelden we verder naar de Witte Menhir. Onderweg kwamen we verschillende paddenstoelen tegen. Boven bij de menhir mochten we ons vieruurtje op eten. Toen gaf meester Jean-Pierre uitleg over de Witte Menhir. Hij vertelde dan hoe we de menhir als kalender kunnen gebruiken via de zon die op 21 september vlak boven de menhir onder gaat. We gingen toen verder naar het duivelsbed. Meester vertelde ook over een legende over een molenaar en de duivel. Op het einde van de legende ging de duivel op de steen zitten en als je er nu op zit dan brengt het ongeluk. Jean-Pierre vertelde toen ook over mensen die op de steen zijn gaan zitten en toen ongeluk hadden. Toen gingen we verder naar de bus en zongen wat liedjes.

Kobe, Feike, Achile




De treinreis

 De treinreis

We vertrokken om 7u17. We moesten 4 uur op de trein zitten. We hadden slechts 1 tussenstop in Luik.

Wat hebben we gedaan op de trein: we hebben spelletjes gespeeld,gelezen, lol gemaakt, enz...

Om 11:08 kwamen we toe in Bardaux. En toen hebben we nog een eindje gewandeld tot aan LPM.

Mona F., Lore en Ydes