donderdag 24 september 2015

bonte avond

foto's en verslag volgen

BBQ


zwemmen


foto's: Victor Vynckier


natuurwandeling




verslag volgt

kajak!

Kajakken onder een stralende zon. Heerlijk!




verslag volgt

Post voor de jarigen.

Heel wat kinderen krijgen posr maar de jarigen natuurlijk het meest!


reflectorenspel



verslag volgt nog

avonturenparkoers

Eerst moesten we een grappig broekje aan doen. We kregen uitleg want de juffen en meesters wisten nog niet hoe je het aan doet. Daarna moesten we eerst in het bos wandelen. Erg glad! Ook de juffen en meesters gingen soms onderuit. De eerste brug waar we over moesten was glad. De volgende  was met touwen. Moeilijk! Na de bruggen gingen we naar het everzwijnenbos. We moesten oppassen voor de everzwijnen. Als we er één zagen moesten we gaan liggen. Natuurlijk was het nat en modderig. De leerkrachten hadden ons gefopt. Ze riepen dat er een everzwijn liep. We waren vuil! We mochten nog eens op de kleine death ride . Het ging sneller dan de vorige keer, natuurlijk omdat de touwen nat waren. De juffen en meesters gingen ook.  Jammer genoeg was het   te snel gedaan.
Mathis , Anouk

foto's volgen

dinsdag 22 september 2015

De cross country

De dinsdag namiddag hebben we de cross country gedaan. Dat betekent: een wandeling maken met de stafkaart en het kompas, alleen zonder leerkracht of moni. Dat gebeurde in groepjes van 5 tot 6 personen. LPM zorgde voor een lijst met coördinaten van de wandeling. We zijn gestart in een mooi zonnetje maar dat veranderde al snel in een paar regenbuien. Op het einde waren we wel kletsnat maar we hebben ons dan mogen douchen.
Eloise en Jill







De roofvogelshow

In de voormiddag  zijn we ook naar een roofvogelshow  geweest. De meneer had een Afrikaanse  oehoe, een kerkuil, twee  gieren en een woestijnbuizerd. Hij heeft veel uitleg gegeven en de vogels mochten natuurlijk eens  vliegen. Op het laatste mochten we de kerkuil vast houden.


Maud, Margaux, Drée











Wandeling door Durbuy

We begonnen in de frisse ochtend in een kioskje in Durbuy . We ontmoetten een leuke gids: Pascal. Hij vertelde een leuk geschiedenisverhaal. Het ging over een graaf genaamd d’Ursel. Hij koos leerlingen uit die het in een toneeltje naspeelden.  Max was de graaf. Drée de gravin. Ricardo was hun zoon. Fleur L. was het liefje van de zoon van de gravin en de graaf. De gids begeleidde ons naar boven op de Boerinnentrappen. Daar hadden we een adembenemend uitzicht.           
We gingen langs andere trappen naar beneden . Er waren 161 treden. Toen vertelde hij over de laatste inwoner van het kasteel: graaf  Le Compte. We zochten graaf Le Compte en vonden hem ook...  Het was een standbeeld. Toch hebben we een geweldig avontuur beleefd.

Febe, Fleur G, Marie






Death ride

De eerste spannende activiteit. We kwamen aan en mochten al direct aan een broekje staan. Daarna vertelde Katrien hoe je het broekje moest aandoen. Ze vertelde hoe je het ook moest aanspannen. Dan vertrokken de eerste kinderen. De anderen moesten wachten tot ze een musketon kregen. Nu ging je naar boven en moest je even wachten tot het jouw beurt was. Dan deed Katrien de musketon om het touw en de rem. EEEEeeeeeeennnnn  zzzzzzzooooooooeeeeeeeffffffff door het touw tot je beneden was. Toen deed iemand de musketon af en was het aan de volgende. En inderdaad de deathride was spannend en leuk.  Door Ruben, Eunice, Ashley en Lars.






Wéris

We vertrokken met de bus naar Wéris. Maar eerst bezochten we de dolmen. Die was 6000 jaar oud en gemaakt uit puddingstenen. Puddingsteen werd in een steengroeve uitgekapt. De dolmen weegt wel 30 000 kg per steen . Op die steen mediteerde vroeger Renaat De Jonghe. Wij mochten dit ook eens doen. Toen wandelden we 4 km bergop. Langs de weg zagen we het leger. Boven op de berg staat de witte menhir. De menhirs staan in het spiegelbeeld van de grote beer. Ze zeggen dat er een onderaardse gang is van de witte menhir tot het Duivelsbed. Op het feest van de steen, één keer op het jaar, wordt de witte menhir gekalkt. Dat is juist vorige week geweest. We gingen naar beneden naar het duivelsbed. Dat staat 300 meter boven de zeespiegel. Meester vertelde een paar verhalen over het duivelsbed . Eerst een legende en dan echte verhalen. Je mag niet op het duivelsbed gaan zitten want anders gebeuren er rare dingen. Toen gingen we terug naar de bus. Weris was een enge en historische  plaats.

Door Auke, Max en Victor