donderdag 7 mei 2009

FIETSEXAMEN

Samen met de gemeente Ledegem en de politiezone Grensleie wordt voor alle leerlingen van het zesde leerjaar van de gemeente Ledegem een fietsexamen georganiseerd. Deze organisatie is er kunnen komen dankzij het Octopusproject waarin de scholen samen met de gemeente zijn gestapt. Vandaag kwam één van de zesdes (6b) aan de beurt. We kregen een uur verkeersopvoeding met herhaling van vooral de verkeersregels voor fietsers, door Ingmar en Pedro. Daarna verkenden we het parcours van het fietsexamen. Volgende week dinsdag komt het andere zesde aan de beurt. Hieronder enkele sfeerbeelden.






dinsdag 5 mei 2009

Vormsel

Zaterdag 2 mei deden we ons vormsel. Onze stemmetjes waren in het begin wel wat bang om luid te zingen voor zo'n bomvolle kerk! Maar tegen het einde zongen we uit volle borst "Vaar mee...!" Zo stonden we ook klaar voor de foto.


Onze dirigent heeft ons met zijn eigen enthousiasme aangespoord om het zo goed moeglijk te doen. Daar is heel wat repetitie aan vooraf gegaan, maar dat loonde dan ook de moeite! Bedankt meester JP!

Fietsexamen

Volgende week hebben we een fietsexamen in onze gemeente. dat gebeurt onder begeleiding van de politie over een parcours van 5 km. het is echter niet de bedoeling dat we dingen proberen zoals op dit filmpje: