zaterdag 16 mei 2009

Fietsexamen - druk kruispunt

Aan de Gullegemsestraat moesten al heel wat meer opletten. Dit was hier duidelijk een druk kruispunt! Gelukkig was inmar mee om ons met zijn zwaailichten allemaal in één keer door te laten.
 
 
Posted by Picasa

Fietsexamen - rustig kruspunt

Als we de beklimming in de Kapelsestraat achter de rug hebben komen we in de Tuileboomstraat. Daar moesten we een "rustig kruispunt" oversteken. Opnieuw gaf Ingmar ons de nodige uitleg.
 
Posted by Picasa

Fietsexamen - Smissestraat

In de Smissestraat staat een verkeerbord emt een Sint-Andrieskruis erop. Dat betekent dat je voorrang moet verlenen aan de auto's die eruit komen gereden. (Ook als ze hun gordel niet aan hebben... haha)
 
Posted by Picasa

Fietsexamen - verkeerslichten

Aan de verkeerslichten waren er juist werken aan de gang. dat maakte het wel moeilijker. We moesten daar ook een speciale oefening maken: oversteken als een voetganger en dan onze weg verder zetten als een fietser.
 
Posted by Picasa

Fietsexamen - vooraf 2.

We waren zeer aandachtig want niemand wilde een flater begaan, eesn we op weg waren.
 
Posted by Picasa

Fietsexamen... vooraf:

Eerst kregen we aan de hand van een reeks dia's uitleg over wat goed of fout is in het verkeer. We herkenden heel wat situaties die we zelf ook nog meegemaakt hebben. Dat duurde algauw een uur voor we alles besproken hadden. Toen moesten we nog de fiets op. Klas 6B deed dit in de voormiddag in 2 groepen van 10. Wij waren met 6A in de namiddag aan de beurt en deden het dus in één groep. Meester fietste ook mee en kon zo enkele foto's nemen langs het parcours.
 
Posted by Picasa