zaterdag 25 september 2010

Fotozoektocht met de kinderen uit Brussel

De Durbuyzoektocht

Er was een fotozoektocht in Durbuy samen met Brussel.
We hadden allemaal foto's gekregen met voorwerpen die je in Durbuy kunt vinden,zoals een beeldje en een waterkruik,...
Als je de foto had gevonden, dan moest je er een opdracht bij oplossen.
We kregen ook een kaart met het stadje erop.
Het was superleuk.
Gelukkig begon het pas te regenen als we klaar waren.
Flore en Louise

 

 

 

 

 

 

 

 



 
 
 
 

vrijdag 24 september 2010

Laatste avond

Het weer wist deze week heel goed wat het wilde! Een fantastische "St-Michielszomer" maakte een groot succes van onze bosklassen. Bij ons was het pas afgelopen op donderdag om 19u.: direct met donder en bliksem erop en eraan! We zaten ook een uur zonder elektriciteit, zodat de bonte avond met vertraging van start ging. Maar ook die avond werd een knaller die we afsloten met nog een half uurtje samen dansen en luisteren naar muziek met de kinderen uit Brussel. Een verslag volgt nog.
Deze morgen ziet het er droog uit zodat ook de fotozoektocht kan doorgaan. Intussen hebben we gemerkt dat de Ourthe een halve meter hoger staat!

donderdag 23 september 2010

Topografische wandeling

Wandeling met een topografischekaart

We kregen van meester Jean-Pierre een kaart. Hij legde uit hoe we die moesten gebruiken. We kregen 15 foto’s waar er 10 juist van waren.We gingen dan op pad.
Ons groepje maakte er een spelletje van, met punten. Op het blaadje dat we kregen stonden letters door elkaar. Daarmee moesten we een woord vormen. Wie het wist kreeg een punt, ook als je een foto vond. Het waren prachtige uitzichten en het was superleuk.
Meneer de directeur stelde ook een paar vragen over planten. Rob was diegene die het meest over planten wist.
We hebben ook veel andere groepje gezien.
In LPM moesten we een woord vinden. Niemand had het woord gevonden. Maar we hadden er nog niets van gehoord. Het stond wel in ons boekje.
Rob was de winnaar van ons spelletje.



Logne

De burcht van Logne
In de voormiddag vertrokken we naar de burcht. We kregen een rondleiding van een gids. Ze sprak met een Waals accent, maar ze kende wel goed Nederlands. Reeds 1000 jaar geleden werd de burcht gebouwd maar 500 jaar geleden heeft Karel V hem vernietigd met de eerste kanonnen. Nog altijd is het een ruïne.
Daarna moesten we op zoek gaan naar “De schat van de Gouden Geit”. Dat is een oude legende van het kasteel. De groep van de directeur heeft de schat eerst gevonden. Toen gingen we terug naar de parking waar de bus ons kwam ophalen.
(Verslag van Brian en Rob)



aerobic

Aangezien we op donderdagmorgen pas als tweede "shift" moesten ontbijten, hielden we een korte aerobic en herhaalden we nog eens onze dansen van dinsdag. Zo waren we direct klaarwakker om na een stevig ontbijt naar Logne te gaan.




zingen

Terwijl juf Marjolein alles aan het klaar zetten was in het bos, mochten we nog eens de kelen openzetten. Meester JP en meester JP² haalden de gitaren uit en lieten ons uit volle borst meezingen en meedoen...



Bosspel

Het bosspel.
Woensdagavond deden we een bosspel in het donker. We waren allemaal een beetje bang. Maar met veel moed gingen we het bos in. Het spel dat we speelden was stratego. We werden in twee groepen verdeeld. We hadden allemaal een zaklamp mee maar eigenlijk was het de bedoeling om die niet aan te zetten… Na het spel kregen we nog wat uitleg over de grote beer en de poolster. ’s Anderendaags gingen we de vlag zoeken die in het donker verloren was. Daarom een paar foto’s in het daglicht.
Zahra en Robine


woensdag 22 september 2010

Zwemmen

In een stralende herfstzon bleef niemand (van de kinderen) uit het water!


Er werd ook een wedstrijdje armtrekken gepseeld tussen meester-paard Tom en meester-paard Filip met Thibaut als "ridder" voor St-Eloois-Winkel.


Inderdaad: duim omhoog voor het mooie weer!


De schouders van de meesters kregen het ook zwaar te verduren. Dat zullen we maandag nog voelen...


We maakten ook met beide scholen één grote sprong in het water.

kompastocht

De kompastocht

Woensdagnamiddag zijn we met het kompas op tocht geweest.
Het was een vermoeiende maar leuke tocht.
Met het kompas werken was moeilijker dan we dachten.
Je juiste weg kunnen volgen was ook wat moeilijker.
We zijn ook wel een keer verkeerd gelopen.
Gelukkig was het maar een klein weggetje waar we verkeerd gelopen waren.
Zo vonden we toch nog onze weg terug naar LPM (la petite merveille)

van: Steffi Pareyt en Claire Severs





mmm... lekker

Dat het eten altijd superlekker was bewijzen volgende foto's. Margot en Brenthe verzorgen het artikel.
Smullen!!!
Deze middag hebben we frietjes met stoofvlees. Mmmmmm overheerlijk was dat. Christel de monitrice van LPM gaf uitleg hoe je moest afruimen. Dat deed ze met hart en ziel. We hebben al veel lekkers gegeten zoals: frietjes, spaghetti, kip, everzwijnenballetjes (zeggen ze…). We maken heelveel lol en smullen evenveel.
Brenthe Lapin en Margot Espeel




Het swingende danspaleis

De swingende dansavond.
Dinsdagavond had juf Marjolein voor ons een leuke dansavond in elkaar gebokst.
Eigenlijk was het een soort quiz en dans samen. Na een ronde kwam er een gekend liedje zoals: de Macarena, Dos Cervezas, de Vogeltjesdans, de Cowboydans,… Het was heel tof, iedereen was op de tafels aan het dansen. Het was ongeveer tien uur als we gingen slapen. Het was SUPER TOF!!!

Léonore Maertens en Marie-Eline Van Cauwenberghe


Dinsdag-Wéris

In de namiddag gingen we naar de prehistorie kijken in Wéris. Bertrand en Jelle G. zorgen voor een verslag.

De volgende uitstap was naar Wéris. We zagen er een dolmens en menhirs.
Een dolmen is eigenlijk een graf. De archeologen vonden er skeletten en pijlpunten van vuursteen . Ze liggen nu in een museum. In de verte zagen we de witte menhir . Die gebruiken ze om te weten welk seizoen het was. Dat konden ze zien aan de zon.
Toen gingen we naar het duivelsbed. Twee grote stenen die loodrecht op elkaar staan. We mochten er niet aankomen want er zit een vloek op. Maar Willem heeft er toch aan gekomen .
We zagen veel vliegenzwammen. Daarvan komen later nog foto’s op onze blog!