maandag 19 september 2011

Speleologie i.p.v. kajak

Na het middagmaal begonnen we aan de avonturentocht in de plaats van kayak. Eerst moesten we een soort “broekje” aan als beveiliging. Toen begon het echte werk: ten eerste de toch wel flink steile heuvel met gladde rotsen beklimmen. Ten tweede je beveiligingsbroekje met een koord vast maken (voor de veiligheid).






En dan waren we weg, genietend van het panorama eerst de spoorwegbrug en dan de indianenbrug. Daarna deden we weer de steile afdaling waarbij velen uitgleden en verder moesten doen met een modderbroek. Toen we dan eindelijk beneden waren moesten we een klein beetje naar boven om te beginnen aan de speleologie we kropen tussen de kleine gangetjes met stalactieten en stalagmieten. Diep onder de grond vertelde onze monitor een verhaaltje dat je van de kinderen thuis hoort. Daar moesten we tussen een heel dun gaatje.
Verder kwamen ze aan een moeilijk stuk waar Britt, Caro en Axelle ze zaten op te wachten om te helpen met de leerlingen van onze groep.
We hebben de meesters en de juffrouw geholpen. Omdat ze niet door een dun gaatje konden,  moesten ze een andere weg nemen. Wij hebben met een zaklantaren door een gat gelicht en zo vonden ze het. Daarna vonden we een makkelijkere weg naar buiten. Zo kwamen we goed buiten.

Verslag: Caro & Chanel









Posted by Picasa

Geen opmerkingen: